(klik hier voor het inschijfformulier)

For English click here

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017 organiseert het Fagotnetwerk in samenwerking met de Stichting FagotFestival en het Prins Claus Conservatorium Groningen Fagot centraal in Groningen.

Een weekend met internationale concoursen voor amateurfagottisten en professionele fagottisten, masterclasses, workshops, concerten, een uitgebreide markt en vooral: heel veel fagot!

Hier vind je alle informatie over dit unieke evenement en de link naar het formulier waarmee je je kunt aanmelden voor een of meerdere onderdelen van het programma. Ook kun je festivalpassen bestellen, die je als luisteraar toegang geven tot de masterclasses, concerten en concoursen, zonder dat je aan een van de programma-onderdelen actief deelneemt.

Programma

 • Een internationaal concours voor professionele fagottisten (voorronde 13 mei, finale 14 mei) Klik hier voor alle informatie over het concours voor professionals.
 • Een concours voor amateurfagottisten op B, C en D-niveau (voorrondes 13 mei, finales 14 mei). Klik hier voor alle informatie over het concours voor amateurs.
 • Masterclasses door Sophie Dartigalongue (solofagottist van de Wiener Staatsoper/Philharmoniker), Pieter Nuytten (solofagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest), Simon Van Holen (contrafagottist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest: masterclasses fagot en contrafagot), Wouter Verschuren (fagottist van het Amsterdam Baroque Orchestra: masterclasses barokfagot en uitvoeringspraktijk van oude muziek)
 • Een programma met workshops over onder andere moderne speeltechnieken, fagotonderhoud, rieten maken, het omgaan met podiumangst, lichte muziek, contraforte spelen en gelegenheid tot samenspel.
 • Concerten door gerenommeerde fagottisten, onder wie de jonge ster-fagottisten Bram van Sambeek en  Sophie Dartigalongue.
 • Een markt met fagotbouwers, makers van rieten, verkopers van fagotaccessoires en -toebehoren, bladmuziek, CD’s en nog veel meer.

Inschrijven of aanmelden

Met het formulier kan je je inschrijven voor een of meerdere van de volgende programma-onderdelen:

 • Deelname aan het concours voor amateurs of het concours voor professionele fagottisten
 • Actieve deelname aan een masterclass
 • Deelname aan het programma met workshops

Wanneer je je voor een van deze onderdelen aanmeldt, heb je als luisteraar automatisch toegang tot alle masterclasses, concoursen en concerten.

Het inschrijfgeld voor een van deze programma-onderdelen bedraagt:

 • € 50,- als je je aanmeldt voor 1 februari 2017 (€ 40,- voor leden van het Fagotnetwerk)
 • € 60,- als je je aanmeldt op of na 1 februari 2017 (€ 50,- voor leden van het Fagotnetwerk)

Let op: wil je je voor meerdere programma-onderdelen aanmelden, bijvoorbeeld voor een concours en een masterclass of voor twee masterclasses, dan betaal je per extra programma-onderdeel € 40,- extra.

Ook kun je in de voorverkoop festivalpassen bestellen (€ 20,-). Een festivalpas kan ook ter plekke aan de kassa worden gekocht (€ 25,-). Festivalpassen zijn ideaal voor iedereen die geen fagot speelt, maar wel wil komen luisteren, bijvoorbeeld familieleden. Ook de festivalpassen kun je bestellen via het formulier bovenaan deze pagina.

Hier vind je een overzicht van de tarieven.

De inschrijving sluit op 1 mei!

– Voor de concoursen voor professionele fagottisten en amateurfagottisten.

– 15 Voor de masterclasses en workshops.

– Voor het bestellen van festivalpassen in de voorverkoop (Prijs voorverkoop: € 20,-). Op de dagen zelf kunnen aan de deur festivalpassen worden gekocht (€ 25,-).

Neem bij vragen over Fagot Centraal in Groningen contact met ons op via: post@fagotnetwerk.org.

Lees verder:

Concours profs
Concours amateurs
Concoursmuziek
Concoursreglement
Inschrijfformulier

Flyerontwerp: Anja Brons

 

 

 

 

 

 

 

hgoranje-zwart-nl

kersjes-fonds-logo

logo-pbc-fonds

 

 

 

 

 

 

scholtenfonds-logo