Fagotdag 24 september

Dag van de Fagot 2017

Zondag 24 september in Almere

Op zondag 24 september zal de jaarlijkse Dag van de Fagot plaatsvinden: dé dag om andere fagottisten te ontmoeten, samen te spelen in kleine en grote fagotensembles en allerlei workshops te volgen. De dag sluit af met een concert gegeven door amateurfagottisten én professionals. Tevens vindt op deze dag de Algemene Ledenvergadering van het FagotNetwerk plaats.

Je kunt je nu aanmelden via deze link.

Praktische gegevens

Wanneer: Zondag 24 september, 10.30-17.00 uur

Waar: CKV Almere, Esplanade 12 in Almere

Voor wie: voor alle fagottisten, jong en oud, van beginner tot en met professionals

Kosten: €15,- voor leden van het FagotNetwerk, €30,- euro voor niet-leden.

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

10.00-10.30 uur: Binnenkomst

10.30-11.00 uur: Gezamenlijke warming-up o.l.v. Mette Laugs en Stefanie Liedtke

11.15-12.00 uur: Workshops en samenspel

12.15-13.00 uur: Workshops en samenspel

13.45-15.15 uur: Algemene Ledenvergadering van het FagotNetwerk

15.30-16.15 uur: Repetitie Groot FagotEnsemble en kleine ensembles voor het slotconcert

16.30-17.00 uur: Slotconcert met het Groot FagotEnsemble en verschillende kleine ensembles

Workshops en samenspel

Tussen de warming-up en de lunchpauze kun je met andere fagottisten van jouw niveau in trio’s en kwartetten samenspelen en/of deelnemen aan verschillende workshops.

Hieronder vind je een toelichting van de workshops en het samenspel:

Workshop rieten afwerken – gegeven door Marjanne van Aartsen

In deze workshop zal Marjanne je precies uitleggen hoe en waar je met behulp van je tang, rietenmes, schuurpapier of vingers kunt zorgen dat een riet-in-wording goed gaat trillen. Ook laat ze zien hoe je een riet zó kunt aanpassen dat een riet gaat voldoen aan bepaalde specifieke eisen die je aan je riet stelt. Kortom: dat wat je wilt weten en kunnen om te zorgen dat je rieten prettig spelen of bepaalde specifieke eigenschappen krijgen.

Workshop ademtechniek – gegeven door Mette Laugs

Goed fagotspelen begint bij een goede ademtechniek. Als iemand je alles en heel duidelijk kan vertellen, laten zien, laten horen en laten voelen op het gebied van die juiste ademtechniek, is het Mette wel. Zij zal in haar workshop werken aan deze basis van het fagotspelen, die zo essentieel is voor alle andere aspecten van het fagotspelen zoals klankvorming, intonatie, dynamiek, frasering en zelfs ook de vingertechniek.

Workshop klassieke/barokfagot – gegeven door Thomas Oltheten

Altijd al eens op een barokfagot of een klassieke fagot willen spelen? Of alles willen weten over hoe je toch met zo’n beperkt aantal kleppen op je fagot, toch zó virtuoos kunt spelen? Of eens het Vivaldi concert, de Telemann Sonate, de Partita van Bach of ander werk uit het barokrepertoire waar je mee bezig bent voor een barokfagottist willen spelen om zijn suggesties en interpretatie te horen? Of speel je zelf barokfagot/ klassieke fagot? Dan ben je bij deze workshop van Thomas aan het goede adres.

Workshop fagotonderhoud – gegeven door Yasmin Sollie

Yasmin zal je laten ervaren dat je met behulp van allerlei huis-tuin-en-keukenmaterialen heel veel zelf kunt doen om je fagot in een zo goed mogelijke staat te houden. Ook zal hij laten zien hoe je kleine reparaties kunt uitvoeren en waar je in het dagelijkse gebruik van je instrument op kunt letten om je fagot in een goede conditie te houden. Na deze workshop zal je fagot vermoedelijk opeens weer een stuk lekkerder spelen!

Samenspel in kleine ensembles – o.l.v. verschillende professionele fagottisten

Wat is er leuker dan samen met drie of vier andere fagottisten van jouw niveau fagottrio’s en kwartetten spelen? Op de Fagotdag is daar volop gelegenheid voor, en word je daarbij gecoacht door Stefanie Liedtke, Janneke Boonstra, Freek Sluijs, Anja Brons of Suzanne van Berkum. Ruim van tevoren krijg je de bladmuziek toegestuurd, zodat je op de dag zelf goed voorbereid kunt zijn. Voor enkele ensembles is er bovendien gelegenheid om hun (favoriete) ensemblestuk te laten horen tijdens het slotconcert. Op de dag zelf kun je als ensemble aangeven, of je daar oren naar hebt.

Bij je aanmelding voor de Fagotdag kun je aangeven aan welke twee programma-onderdelen je tussen de warming-up en de lunchpauze mee wilt doen, waarbij je kunt kiezen uit:

– Workshop rieten afwerken

– Workshop ademtechniek

– Workshop klassieke/barokfagot

– Workshop fagotonderhoud

– Samenspel in trio’s en kwartetten o.l.v. een professionele fagottist.

Mocht je vragen hebben over de Dag van de Fagot, neem dan vooral contact met ons op. Dat kan door een mailtje te sturen aan post@fagotnetwerk.org of te bellen naar 06-18354881.

Aanmelden voor de Dag van de Fagot kan via deze link


http://fagotnetwerk.treflink.nl/cgi-bin/inschrijvingdagvdfagot2017.cgi?.

Tot ziens op 24 september in Almere!

Mail: post@fagotnetwerk.nl