Fagottist Thomas Dulfer young artist in residence 2019

Thomas Dulfer is de nieuwe young artist in residence (yair) van de NJO Muziekzomer! Vrijdagavond werd de young artist gepresenteerd aan de vrijwilligers en Vrienden van het NJO. Samen met het Helikon Kwartet en Talítha Cumi Witmer (op de theorbe) gaf hij een drietal fantastische miniconcerten in De Garage in Radio Kootwijk. Thomas mocht ook de BNG Bank Muziekzprijs in otvangst nemen, die voor het eerst in de geschiedenis werd uitgereikt!

Al jaren steunt het BNG Cultuurfonds jong talent met prijzen op het vlak van theater, literatuur, jeugdcircus, beeldende kunst en dans. In dat rijtje mag muziek natuurlijk niet ontbreken! De prijs zal jaarlijks uitgereikt worden aan de nieuwe young artist in residence van de NJO Muziekzomer. Het geldbedrag dat aan de prijs gekoppeld is maakt het mede mogelijk om alle projecten die de yair samen met het NJO ontwikkelt te kunnen realiseren.

Sinds 2008 selecteert het Nationaal Jeugd Orkest voor elke NJO Muziekzomer een young artist in residence. Dit is altijd een uitzonderlijk getalenteerde, jonge Nederlandse musicus, die een prominente plek binnen het festival NJO Muziekzomer krijgt en die de kans krijgt verschillende bijzondere programma’s te maken. De positie van young artist in residence kan een enorme impuls aan de carrière van de betreffende musicus geven. Succesvolle voorbeelden uit het verleden zijn Remy van Kesteren (harp, 2011), Emmy Storms (viool, 2012), Andrea Vasi (piano, 2014), Shin Sihan (viool, 2016) en Pieter van Loenen (viool, 2018).

De vijfentwintigjarige Dulfer werkte voorgaande jaren al mee aan diverse projecten van het Nationaal Jeugd Orkest en heeft daarin bewezen niet alleen een begenadigd musicus, maar ook een enthousiasmerende inspirator te zijn. Dulfer heeft een duidelijke visie en interessante ideeën voor toekomstige projecten. Hij sleepte al eerder belangrijke prijzen in de wacht, zoals een eerste prijs in de regionale finale van het Prinses Christina Concours, een eerste prijs bij het FagotNetwerk en de Classic Young Master Award.


Thomas Dulfer, Mat Meijs (BNG Cultuurfonds) en Ewout van Dingstee – Foto: Coen Wouters

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Fagottist Thomas Dulfer young artist in residence 2019

Boost je muzikaliteit op het Prinses Christina Concours

Voor alle jonge muzikanten van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21)

Jonge musici kunnen zich weer inschrijven voor het klassieke concours van het Prinses Christina Concours. Iedereen, van beginner tot gevorderde, mag meedoen aan de wedstrijd. Wie deelneemt aan één van de zes regionale concoursen mag tien minuten optreden voor jury en publiek. De voorrondes worden georganiseerd tussen januari en maart 2018. De Nationale Halve Finale en de Nationale Finale vinden in april plaats.

Onvergetelijke ervaring

Wie meedoet aan het Prinses Christina Concours boost zijn of haar muzikaliteit. Deelnemers ontmoeten tijdens de regionale voorrondes namelijk leeftijdsgenoten met dezelfde passie voor muziek als zijzelf én krijgen persoonlijke feedback van de jury. De juryleden bij de concoursen zijn bekende en professionele musici die opbouwend commentaar geven over het optreden van de deelnemers.

Alle jonge musici van 12 t/m 19 jaar (zang t/m 21 jaar) kunnen zich opgeven voor het concours, ongeacht hun niveau. De voorrondes vinden plaats in heel Nederland. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.christinaconcours.nl. De inschrijving sluit op 1 december 2018 of eerder zodra het maximumaantal deelnemers is bereikt .

Vijftien jaar geleden won harpist Remy van Kesteren een prijs bij het concours. ‘Meedoen is een onvergetelijke ervaring, het veranderde mijn leven’, zegt hij in deze video.

Over het Prinses Christina Concours

Het Prinses Christina Concours wil dat alle kinderen en jongeren in Nederland kennismaken met muziek. Daarbij stimuleert het Prinses Christina Concours kinderen en jongeren om hun muzikale talenten zo ver mogelijk te ontwikkelen.

Data klassiek concours Prinses Christina Concours

Prinses Christina Concours Oost
vrijdag 11 januari en zaterdag 12 januari – selecties in ArtEz Conservatorium Enschede zondag 13 januari, 14:00 uur – finale in Muziekcentrum Enschede

Prinses Christina Concours West 2
vrijdag 25 en zaterdag 26 januari – selecties in Muziekschool FluXus, Zaandam zondag 27 januari, 14:30 uur – finale in Philharmonie Haarlem

Prinses Christina Concours Zuid 2
vrijdag 8 en zaterdag 9 februari – selecties in Kumulus Centrum voor Kunsteducatie, Maastricht zondag 10 februari, 14:00 uur – finale in Conservatorium Maastricht

Prinses Christina Concours Noord
vrijdag 1 en zaterdag 2 maart – selecties in Prins Claus Conservatorium, Groningen zondag 3 maart, 14:00 uur – finale in De Oosterpoort Groningen

Prinses Christina Concours West 1
vrijdag 8 en zaterdag 9 maart – selecties in Codarts Rotterdam zondag 10 maart, 14:00 uur – finale in De Doelen Rotterdam

Prinses Christina Concours Zuid 1
vrijdag 22 en zaterdag 23 maart – selecties in Avans Hogeschool, ‘s Hertogenbosch zondag 24 maart, 14:00 uur – finale in Avans Hogeschool, ‘s Hertogenbosch

Nationale Halve Finale
zaterdag 6 april – Provinciehuis Zuid-Holland

Nationale Finale
zondag 14 april – Zuiderstrandtheater, Den Haag

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Boost je muzikaliteit op het Prinses Christina Concours

Dubbelrietdag in Fontys Tilburg

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 

https://www.facebook.com/Dubbelrietdag-Tilburg-29092018-293170144770532/

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Dubbelrietdag in Fontys Tilburg

Adams International Bassoon Festival

In het weekend van 20-21 oktober a.s. vindt in beide winkels van Muziekcentrale Adams een internationaal fagotfestival plaats waar de organisatie van dit 1st Adams International Bassoon Festival iedere fagottist graag voor uitnodigt.

Er komen grote nationale en internationale fagottisten die masterclasses, workshops en concerten geven. Tevens is er een interessante beurs met instrumenten, accessoires en bladmuziek.

Gastdocenten en artiesten zijn onder andere:
Sophie Dartigalongue – solofagottist Wiener Philharmoniker
Gustavo Núñez – solofagottist Koninklijk Concertgebouworkest
Valentino Zucchiatti – solofagottist Scala Milaan
Bert Helsen – solofagottist Nationaal Orkest van België
Pieter Nuytten – solofagottist Rotterdams Philharmonisch Orkest
Simon van Holen – contrafagottist  Koninklijk Concertgebouworkest
Mette Laugs – voormalig solofagot Gelders Orkest
Jolanda Wolters – solofagottist Philharmonie Zuid Nederland
Inge Peters – Internationaal fagotsoliste en –docente

Er zijn workshops over basistechnieken, ademhaling, houding, auditievoorbereiding en rieten maken en er zijn fagotensembles voor beginners en gevorderden.
Meer informatie en inschrijving kan via:  https://www.adams-music.com/festival/?fid=8&lid=1043

Het festival vindt plaats op zaterdag 20 oktober bij Muziekcentrale Adams in Lummen (België) en op zondag 21 oktober bij Muziekcentrale Adams Ittervoort (Nederland) en begint op beide dagen om 10:00u.

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Adams International Bassoon Festival

Interview Alban Wesly

Gisteravond was ik op pad en toen bleek er een interview op Radio 1 te zijn met Alban Wesly, de fagottist van Calefax.  Via deze link kun je nog ‘ns luisteren:

https://www.nporadio1.nl/kunststof/uitzendingen/516652-2018-07-18

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Interview Alban Wesly