Maurits Festival, hét nieuwe klassieke muziekfestival in de mijnstreek!

Van 21 t/m 24 september 2017 vindt in Geleen de eerste editie van het Maurits Festival plaats.

Tijdens intieme kamermuziek concerten laat het MAURITS FESTIVAL het publiek kennismaken met de vele professionele musici die de Westelijke Mijnstreek heeft voortgebracht. Het festival biedt bovendien een lezing, een workshop en een kinderconcert, verspreid over bijzondere plekken in Geleen.

PROGRAMMA

Initiatiefnemers fagottiste Tamara Smits en sopraan Maartje Rammeloo, beide afkomstig uit Geleen, werken tijdens deze eerste editie samen met pianist Robert Weirauch, klarinettist Koen Cuijpers en celliste Dewy Kersten. Samen zullen zij op donderdagavond 21 september het feestelijke openingsconcert van het Maurits Festival verzorgen in Brasserie Abshoven.

Op vrijdagavond 22 september zal Maartje Rammeloo een lezing geven over haar leven als professioneel musicus in de VU Maasland en Tamara zal spelen met haar oud-collega’s van Artamuse met het blaaskwintet “Kwintamuse“. Zaterdag 23 september maken jonge musici een mini-opera, tijdens een workshop bij Plinthos in Daniken. Daarna voeren ze hun werk op voor publiek. Later in de middag brengt op dezelfde prachtige locatie het ensemble Animoso hun kinderconcert ‘Carnaval!’ – een theatraal concert gebaseerd op de muziek van Saint-Saëns ‘Carnaval des Animaux’, nu uitgevoerd door twee pianistes en drie zangeressen.

Op zondag 24 september sluit het Maurits Festival af met een High Wine in De Biesenhof. Met het thema “Vive La France!” klinkt Franse muziek door het trio Robert (piano), Maartje (zang) en Tamara (fagot).

Meer informatie en tickets zijn te verkrijgen via www.mauritsfestival.nl

OORSPRONG

Tamara en Maartje kwamen elkaar een jaar geleden voor het eerst sinds hun basisschooltijd weer tegen. Beiden reisden als musici door heel Europa. Enthousiast dat ze, vanuit Waereldsjtad Gelaen beiden in de professionele muziekwereld waren beland, begonnen ze aan een inventarisatie van Geleense musici.

Inmiddels telt de lijst ruim veertig muzikanten uit de klassieke, jazz- en popwereld. Het idee voor een festival was geboren. Tamara en Maartje willen Geleen de kans bieden om deze musici, die op podia staan in alle uithoeken van de wereld, in hun eigen stad te horen.

Er zijn zoveel musici uit de Westelijke Mijnstreek dat er al plannen liggen voor een tweede editie. De organisatie zoekt ook naar samenwerking met andere locaties, instanties en verenigingen.

Helen Hendriks van Artamuse: “Er is, naar mijn mening, te weinig oog voor echt muzikaal talent in deze regio. Nu hoor je eigenlijk alleen over carnavalsartiesten en sporters.”

Zowel het Huis voor de Kunsten Limburg als het Brand Cultuurfonds leveren een financiële bijdrage. Ook de Gemeente Sittard-Geleen is enthousiast en heeft steun toegezegd.

 

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor Maurits Festival, hét nieuwe klassieke muziekfestival in de mijnstreek!

2e fagot gezocht in Amersfoort

Regionaal Concert Orkest in Amersfoort is opzoek naar tweede fagottist die onze vaste fagottiste gezelschap houdt tijdens de repetities en samen met haar de concerten doet. De eerste en tweede partij zullen in samenspraak worden verdeeld. Je moet ongeveer het niveau hebben van een C diploma om bij dit orkest lekker uit de voeten te kunnen. We repeteren op woensdagavond vanaf 20.00 uur aan de rand van het centrum in Amersfoort dicht bij Amersfoort CS. We spelen van klassiek tot jazz, van pop tot film muziek. Kijk gerust eens op Youtube naar optredens. Verder vindt je mee informatie op de volgende website.
Heb je interesse neem dan contact op met
Contactpersoon RCOW
Roan Boer Rookhuiszen
rcow(at)wilskracht-amersfoort.nl
06 309 690 98
En weet jij nog een drummer of hoornist dan zijn deze ook van harte welkom.
 
Alvast bedankt voor jullie aandacht.
Muziekvereniging Wilskracht.

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor 2e fagot gezocht in Amersfoort

Fagotdag 24 september

Na de zomer dient zich vervolgens spoedig de Dag van de Fagot weer aan: noteer zondag 24 september van 10-17 uur alvast in je agenda!
Op deze dag zal in CKV Almere de jaarlijkse Fagotdag plaatsvinden, met dit jaar vooral veel ensemblespel, verschillende workshops en een afsluitend concert door professionals én amateurs.
Ook zal dan de Algemene Ledenvergadering (ALV) van het FagotNetwerk plaatsvinden, waarbij we onder andere zullen terugblikken op Fagot Centraal in Groningen.
 
Gedetailleerde informatie over de Dag van de Fagot en de stukken voor de ALV volgen nog zo spoedig mogelijk.
Geplaatst in Concours | Reacties uitgeschakeld voor Fagotdag 24 september

International Symphonic Wind Band Festival in Utrecht

Het International Symphonic Wind Band Festival doet Utrecht deze zomer een week lang bruisen van de symfonische blaasmuziek. Van zaterdag 15 t/m zondag 23 juli geeft de crème de la crème uit de internationale muziekwereld haar visitekaartje af met concerten in TivoliVredenburg en optredens in de Utrechtse openlucht. Publiek kan genieten van (semi-)professionele orkesten uit o.a. de VS, Ierland, Spanje, Italië, Hong Kong, Singapore, Zwitserland en natuurlijk Nederland. Zij nemen grote solisten mee zoals Joseph Alessi (solo-trombonist New York Philharmonic), baritonsaxofonist Henk van Twillert en Jörgen van Rijen (Koninklijk Concertgebouworkest). Het festival wordt afgesloten door de Simon Bolivar Youth Symphonic Band uit Venezuela.

Het International Symphonic Wind Band Festival bestaat uit een serie van tien concerten van veertien orkesten in de grote zaal van TivoliVredenburg en diverse openbare activiteiten in de Utrechtse binnenstad. Denk aan muzikale botenparades op de grachten, lunchconcerten in de sfeervolle Jacobikerk en Janskerk en openluchtoptredens op de Stadhuisbrug.

De concerten in TivoliVredenburg geven een actuele dwarsdoorsnede van de symfonische blaasmuziek over de hele wereld. Met hun programma’s presenteren de orkesten juweeltjes uit hun eigen blaasmuziekcanon aan het grote publiek. Zo wisselen bij de Spaanse orkesten uit Barcelona en Bilbao nieuw werk van hedendaagse Spaanse componisten af met muziek van grote 20e-eeuwse componisten uit Spanje en traditionele muziekvormen zoals de sardana. Het Koper- en slagwerkensemble van Symphonisches Blasorchester Schweizer Armee brengt een Zwitsers programma met karakteristieke pastorale, opgewekte muziek en nieuw concertwerk. Daarnaast hebben een aantal orkesten de gelegenheid aangegrepen speciaal nieuw werk te laten componeren. Veel premières te ontdekken dus op het International Symphonic Wind Band Festival.

Bekende solisten uit de klassieke muziekwereld, die hun roots hebben in of een groot hart hebben voor de symfonische blaasmuziek, zijn te gast bij de diverse orkesten. Banda Sinfónica Portuguesa liet een gloednieuw muziekstuk componeren door de Nederlandse componist Chiel Meijering voor de in Portugal werkende Nederlandse baritonsaxofonist Henk van Twillert. Het American Chamber Winds heeft Joseph Alessi, solo-trombonist van het New York Philharmonic, uitgenodigd voor hun openingsconcert van het festival. Vanuit Nederland geven trombonisten Jörgen van Rijen (Koninklijk Concertgebouworkest) en Alexander Verbeek (Rotterdams Philharmonisch Orkest) acte de presence in het Two Bone Concerto van de kersverse Buma Classical Award winnaar Johan de Meij.

Het International Symphonic Wind Band Festival is onderdeel van de tweejaarlijkse internationale WASBE-conferentie. Georganiseerd door de World Association for Symphonic Bands and Ensembles heeft deze bijeenkomst als doel de actuele stand van zaken van de internationale symfonische blaasmuzieksector onder de loep te nemen. Deelnemers van over de hele wereld komen bij elkaar voor lezingen, panelgesprekken, masterclasses, onderzoekspresentaties, repertoiresessies en concerten. De conferentie vindt plaats in het Utrechts Conservatorium en in TivoliVredenburg. De World Association for Symphonic Bands and Ensembles is de enige internationale organisatie van dirigenten, componisten, solisten, uitgevers, docenten, instrumentmakers, instanties, verenigingen en ‘vrienden van de blaasmuziek’. WASBE heeft meer dan 1000 leden uit meer dan 50 landen van over de hele wereld.

International Symphonic Wind Band Festival

zaterdag 15 t/m zondag 23 juli

o.a. TivoliVredenburg, Utrecht

www.wasbe2017.com

Kaartverkoop via https://www.tivolivredenburg.nl/nl/search/?category=&search=wasbe

Het International Symphonic Wind Band Festival wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht en ZIMIHC podium voor amateurkunst.

 

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor International Symphonic Wind Band Festival in Utrecht

vacature 1e fagot Marinierskapel

De Marinierskapel (standplaats Rotterdam) is het veelzijdige muzikale visitekaartje van de Koninklijke Marine. Dit professionele harmonieorkest bestaat uit 53 mannen en vrouwen die een diversiteit aan speelstijlen beheersen en zowel in orkestverband als in ensemblevorm optredens verzorgen. Chef-dirigent en artistiek leider is majoor der marinierskapel Arjan Tien. De primaire taak van de Marinierskapel is het muzikaal opluisteren van het militair ceremonieel.

Bij het grote publiek is deze ‘specialist in veelzijdigheid’ vooral bekend geworden door de vele concerten, plaat- en cd-opnamen, radio- en tv-optredens en taptoes. Ook over de landsgrenzen is het orkest een graag geziene gast. Nadere informatie en een agenda met de openbare optredens zijn onder meer te vinden via www.marinierskapel.nl en www.facebook.com/marinierskapel

De Marinierskapel heeft binnenkort een vacature voor 1e fagot.

FUNCTIE-EISEN
Je bent een ervaren musicus met affiniteit voor diverse soorten muziek. Je beschikt over het diploma Conservatorium Master of Music of speelt op een gelijkwaardig niveau. Je hebt de Nederlandse nationaliteit en dient in beginsel te voldoen aan de militaire basiseisen.

ZIJ BIEDEN
Je wordt aangesteld als beroepsmilitair voor een periode van 12 maanden in de rang van korporaal bijzondere diensten muzikant. Een aanstelling voor onbepaalde tijd behoort in de loop van je carrière tot de mogelijkheden.

PROCEDURE
De eerste selectie vindt plaats op basis van je ingezonden reactie. Daarna volgt mogelijk een muzikale kennismaking door middel van een individueel en/of orkestproefspel. Een sollicitatiegesprek, medische keuring, sporttest en een psychologisch onderzoek behoren ook tot de selectieprocedure.

Het proefspel voor deze functie zal worden gehouden op maandagmiddag 29 mei 2017.

In de eerste ronde van het proefspel wordt gevraagd het 1e deel van het fagotconcert van Mozart of het 1e deel van het fagotconcert van Weber. (kandidaat mag zelf kiezen)

SOLLICITEREN
Voor algemene informatie kun je tijdens kantooruren contact opnemen met kapelmeester eerste luitenant P. Bongaerts, telefoon 06 20302461.

Je sollicitatie met CV moet voor 8 mei 2017 ingezonden aan de commandant van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, majoor der mariniers A. Doosjen via het email-adres aj.doosjen@mindef.nl

Geplaatst in Nieuws | Reacties uitgeschakeld voor vacature 1e fagot Marinierskapel